Tumba Glas- och Fönsterrenovering AB

Mån – Fre
07:00-16:00

Vår fönsterverkstad

Vi har utvecklat ett renoveringskoncept där samtliga arbetsmoment utförs i en obruten produktionskedja med eget snickeri, glasmästeri och måleri. Detta ger oss full kontroll över hela produktionskedjan från början till slut. Arbetet utförs av våra duktiga hantverkare som arbetar med modern utrustning i moderna lokaler.

Snickeriet

Vi har en modern maskinpark för tillverkning av fönsterkomponenter för renovering eller mindre serier av bågar och fasta fönsterpartier. Virket vi arbetar med håller högsta kvalitetsklass och våra snickare har hög kompetens och lång erfarenhet av träbearbetning. Våra snickare arbetar tillsammans med våra projektledare för att ta fram nya metoder för konvertering av fönster för energibesparing och annan special-anpassad inglasning.

Måleriet

När fönsterbågarna är renoverade och glasfalsen ska kittas tar våra målare över. Bågarna kittas, oljas och grundmålas. Därefter sker mellanslipning och mellanstrykning. Och en sista slipning innan bågarna färdigmålas. Slipningen mellan strykningarna ger bågarna ett fantastiskt slutresultat. Måleriet har ventilation som byter luft i hela lokalen flera gånger i timmen, för att säkra arbetsmiljön för våra målare.

Glasmästeriet

I samband med fönsterrenovering utför vi även glasbyte. I ytterbågar använder vi ofta ”kulturglas” som gör att äldre fastigheter behåller sin karaktär och liv i fasaden. När vi glasar om innerbågar är det oftast för att kunden vill spara energi. Vi använder då någon av våra fem renoveringsmetoder som passar i de flesta projekt. Även solskyddsglas är vanligt vid renoveringar. Det dämpar värmeinstrålning och fungerar även som energiglas.

Ansvarig för fönsterrenovering

 Våra experter är redo att hjälpa dig. Tveka inte kontakta oss för om du har önskar få skräddarsydd offert eller konsultation innan ni lägger en beställning.

Tomas Englund

Kontaktperson/Projektledare