Tumba Glas- och Fönsterrenovering AB

Mån – Fre
07:00-16:00

Smarta funktioner

Med hjälp av glas och olika tillbehör kan du spara energi, hindra solinstrålning och dämpa buller eller ljud. Säkerhetsglas kan till och med skydda dig mot faror. Med glas kan du också framhäva en design eller skapa känslan av extra rymd i ett rum. Det finns även ”intelligenta” glas som kan tänka själv och utföra olika saker.

Energibesparing

Energiglas minskar kallras och strålningsdrag från fönstren. Inomhusklimatet förbättras och energiläckaget från fönstren kan halveras. Det blir helt enkelt billigare att bo.

Det finns två typer av energiglas:

Bullerdämpning

Vi kan på ett enkelt sätt minska bullret i er fastighet. Vi demonterar det inre glaset och anpassar glasfalsen till ett tjockare ljudlaminatglas. Glasets tjocklek anpassas efter ljudförhållandet mellan ute och inne.

Ljudmätningar utförs av ett auktoriserat ljudföretag före och efter montaget.

Våra renoveringsmetoder som lämpar sig bäst för bullerdämpning är:

Brandskydd

Brandglas kräver särskild branschutbildning. Vår personal är MTK-utbildade, men det krävs mer för att brandglas ska göra maximal nytta.

Fönstret ska ytbehandlas med brandskyddsfärg. Det ska monteras svällande lister mellan karm och båge samt drevning och brandskyddsfogning mellan karm och vägg. Brandsäkerhet kräver rätt glas, rätt monterat i rätt ramkonstruktion.

Tumba Glas & Fönsterrenovering AB är ett MTK-auktoriserat glasföretag.

Säkerhet & skydd

Säkerhetsglas förhindrar eller minimerar risken för personskador vid kontakt med glas.Vi utför även alla typer av skyddsglasning. Det kan skydda mot vandalisering, beskjutning, intrång, inbrott, explosioner och sprängning, elektromagnetisk strålning, röntgenstrålning, UV-strålning, brand och buller.

Tumba Glas & Fönsterrenovering AB är ett MTK-auktoriserat glasföretag.

Solskydd

Sol i all ära, men det kan bli både för varmt och för ljust när solen ligger på. Vi hjälper er med att både hitta och montera effektiva solskydd. Antingen monterar vi ett glas som skyddar eller så väljer ni markiser, persienner eller invändiga solskyddsgardiner. Vad ni än väljer så får ni ett både effektivt och vackert solskydd.

Glass

Idag ska vi spara energi, men ibland glömmer vi den oönskade solinstrålningen som skapar obehag under sommarhalvåret. Vi kan lösa detta och samtidigt hjälpa er att spara energi. Bäst är att placera ett solskyddsglas ytterst i glaskonstruktionen.

Vår renoveringsmetod som lämpar sig bäst för solskydd är:

Solgardiner

Ett bra solskydd är också att montera invändiga solskyddsgardiner. Det påverkar inte fasadens utseende vilket i många fall kan vara en fördel. Solavskärmningen är effektiv och gardinerna är enkla att hantera och justera.

Markiser

På Tumba Glas arbetar vi även med att skydda fönster och människor från störande solinstrålning. Ett av de alternativ vi erbjuder är att montera utvändiga markiser. Storlek, färg och form anpassar vi till våra kunders önskemål och eventuella lokala bestämmelser.

Persienner

Persienner är en klassisk lösning. Vill ni ha solskydd med persienner ihop med isolerrutor har vi rätt kompetens. Vi hjälper er med att installera rätt typ av persienner som inte ger förhöjd temperatur mellan glasen vilket gör att era isolerrutor håller längre.

Ansvarig för fönsterrenovering

 Våra experter är redo att hjälpa dig. Tveka inte kontakta oss för om du har önskar få skräddarsydd offert eller konsultation innan ni lägger en beställning.

Tomas Englund

Kontaktperson/Projektledare